Om oss


Butiken

Butiken finns mitt i Malungs centrum invid E45/E16.

Vintertid har vi öppet vardagar från 10:00 till 18:00 och lördagar 10.00-13.00. I samband med Vasaloppet och Skinnarloppet så gäller utökade öppettider.
Sommartid har vi öppet 10:00 till 18:00 tisdag till fredag och stängt övriga dagar.

Om oss

Vi är i första hand specialister på längdåkning. Vi tror nämligen på att göra få saker men att göra dem riktigt bra.

Vår ledstjärna är att du som kund skall vara 100% nöjd med allt du handlar hos oss. Därför säljer vi bara produkter som vi vet, av egen erfarenhet, är bra. Det gör att vi med gott samvete kan lämna nöjdhetsgaranti när du köper skidor av oss.

Vi har även en serviceverkstad med mätmaskin, stenslip, hotbox och allt som behövs för att ge dig och dina skidor bästa service.

Vi har jättefina skidspår i Malung där vi håller teknikkurser. Vår kunniga personal har mångårig erfarenhet som utövare och tränare på elitnivå och anlitas regelbundet för vidareutbildning av skidtränare runt om i landet.

Nytt för i år är att vi har flyttat in i nya fina lokaler mitt i centrum invid E45/E16. Vi har också utökat sortimentet men kläder från Kari Traa, löpskor från Saucony och vildmarksprodukter från Vaude och GSI. Som ni ser av våra nya varumärken ligger vårt fokus fortfarande på kvalité. Det är det som är vår affärsidé.

Så här började det…

Det var juletid 2007 och vi satt runt fikabordet och spånade när Ove kastade fram idén om att vi skulle börja sälja längdskidor. Tanken hade inte slagit oss tidigare men ju mer vi tänkte på det, desto mer rätt kändes det. Ove var ju meriterad fullblodsexpert på längdskidor så kompetensen hade vi ju redan och med fokus på kvalitét så måste det funka. Och så blev det…

Vi startade senvintern 2008 med butiken i Malung och en liten webshop. Sortimentet var på den tiden begränsat men det växte snabbt i takt med att kunderna strömmade till och försäljningen ökade.

Redan från början bestämde vi oss för att vi inte skulle sälja billigt skräp utan bara sälja bra grejer och att vi aldrig någonsin skulle sälja på en kund något som vi inte kunde stå för. För det är ju så mycket roligare att ha nöjda kunder som kommer tillbaks!

2009 investerade vi i en stenslipmaskin av märke Tazzari och det ångrar vi inte kan jag säga för nu när vi har slipat några år och sett vilken skillnad det kan vara på olika slipar så…

2010 investerade vi i en HotBox. Oj vad skönt att slippa stå och handmätta timme efter timme och vilket bra resultat det blir! Kunder har frågat vad det är för magi vi har använt på deras skidor men i ärlighetens namn så får vi nog erkänna att det är inte magi utan bara hantverk med bra verktyg!

2011 flyttar vi butiken och mer än dubblar ytan! Skönt att slippa trängas och att ha pjäxor staplade upp till taket!

2012 dubblar vi butiksytan igen då vi slår upp dörrarna till vår nya Outlet. Vårt goda samarbete med Oneway, vars Sverige-lager ligger bara ett stenkast bort, gör att vi har en hel del fynd att erbjuda.

2013 investerar vi i en ny och modern webshop. Den gamla var hopplöst omodern men nu blir det annat!

2015 utses till Officiell Vasaloppsbutik!

2017 flyttade vi in i en ny stor butikslokal mitt i centrum invid E45/E16.

2017 Vi utökar sortimentet med kläder från Kari Traa, vildmarks/campingprodukter från Vaude och GSI samt löpskor från Saucony. Dags för ny webshop igen.

Om jag blickar tillbaks så är det nog det här med att satsa på kvalitét och nöjda kunder som var det bästa beslut vi kunde ha tagit. För nu, flera år senare, är det våra nöjda kunder som sköter det mesta av marknadsföringen! Mun mot mun-metoden kallas det visst… Det får heta vad det vill men vi är i alla fall väldigt glada och tacksamma för våra nöjda kunder.

Varukorg
Close ✕

Storlek kläder

Storlek handskar

Längd

Show value(s)